Ny stadsdel runt Öresundsvägen – Var ska barnen gå i skola?

I kväll har den borgerliga gruppen i barn- och skolnämnden diskuterat kommunens översiktsplan. Ett nytt bostadsområde med 4 500 bostäder planeras vid Öresundsvägen/Värpinge. Enligt planen ska eleverna från detta område gå på Fågelskolan.

Detta räcker inte! Det nya bostadsområdet genererar så pass många barn/elever att Fågelskolan inte räcker till. De yngre eleverna riskerar dessutom att få en osäker väg till skolan.

När barn- och skolnämnden på onsdag yttrar sig över översiktsplanen så kommer vi att påtala denna brist, och begära att både skolor och förskolor planeras inom det nya bostadsområdet.

En tanke på “Ny stadsdel runt Öresundsvägen – Var ska barnen gå i skola?

  1. Bostadspolitiken känns alltför avgränsad. Det handlar inte bara om det ska byggas hyresrätter eller bostadsrätter. Bostadsrätter medför fler problem än de som man normalt talar om. Att bo i bostadsrätt ger oftast inte mer inflytande (utom för styrelsen) än för dem som bor i hyresrätt. Boendemiljön måste förbättras, och inte minst för dem som bor i bostadsrätt (se: Bostadsmyndighet, valfråga 2010; http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=4009).

    Tanken med ägarlägenheter var god men det är med besvikelse jag kan konstatera att ägarlägenheterna inte innebär någon förbättring utan snarare bara spär på problemen.

    Idag brister regelverken på ett sätt som gör det fullt möjligt för varje styrelse i en bostadsrättsförening att dölja i princip vad de vill för medlemmarna. Det finns som regel ingen insyn och inget inflytande för den som bor i bostadsrätt, trots att man är både medlem och delägare i föreningen. Hur rimligt är detta?

    Lagar måste förändras så att bostadsrättshavare får något att säga till om i stället för den oligarki som råder i föreningarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s