Skärpta krav på skolornas skriftliga omdömen

Alla elever ska varje termin få ett skriftligt omdöme i varje ämne. På detta vis ska föräldrarna få tydlig information om elevens kunskaper. Om eleven riskerar att inte nå målen så ska föräldrarna informeras om detta.

I Lund finns det tyvärr skolor som ännu inte har gett skriftliga omdömen, trots att detta varit lagstadgat sedan höstterminen 2008.

Så får det inte vara. Barn- och skolnämnden Lunds stad beslutade därför igår om särskilda åtgärder för att säkerställa att skriftliga omdömen verkligen ges, och att de innehåller den information som föräldrarna har rätt till. Detta är en tydlig signal till skolorna att nämnden inte accepterar fortsatta brister. Från och med vårterminen 2010 kommer alla elever att få skriftliga omdömen.

Situationen beskrivs också i en artikel i Skånska Dagbladets nätupplaga 25/3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s