Snurriga valkompasser

Jag har ägnat morgonen åt att testa olika valkompasser. Och efter att ha testat hoppas jag verkligen att ingen låter sig vilseledas av dessa kompasser.

Valkompasserna presenterar ett antal detaljfrågor, och om man avviker det minsta från partiprogrammet i någon detaljfråga så räknas man till ett annat parti. Tag till exempel frågan om ett svenskt medlemskap i NATO. I denna fråga avviker min egen åsikt något från partiets. Jag är visserligen för militärstrategiska samarbeten, men anser att NATO numera inte är det enda alternativet.

Men då får valkompasserna snurren. Eftersom jag svarat att jag är emot ett svenskt NATO-medlemskap så kan jag ju absolut inte vara Folkpartist!

Värst av alla är Sydsvenskans kompass till Lundavalet.  Trots att jag svarar helt enligt Folkpartiets kommunala handlingsprogram så anses jag sympatisera med De Rödgröna. Och om jag svarar helt efter min egen övertygelse blir resultatet ännu värre. Då är jag dubbelt så mycket Vänsterpartist som jag är Folkpartist.

Hur kommer det sig att man blir Vänsterpartist när man är för friskoleetableringar och konkurrensutsättning?

Hur man än svarar så blir resultatet märkligt. Det går bara inte att bli folkpartist. Man kan därför bara komma till en slutsats. Det är något allvarligt fel på Sydsvenskans valkompass. Den visar helt fel!  Man hoppas att det bara är ett olycksfall i arbetet på redaktionen. För det kan väl inte vara så att Sydsvenskan avsiktligt försöker lura läsarna att rösta på De Rödgröna?

En tanke på “Snurriga valkompasser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s