Elektroniska flygblad

Idag skriver Sydsvenska Dagbladet och Skånska Dagbladet om det flygbladsliknande mail jag skickat ut. Det som inte framkommer i artikeln är att merparten av de reaktioner jag får på mailet är positiva. Dessutom förekommer det några grova sakfel i Sydsvenskans artikel.

Så här är det:

  • Jag har inte skickat mailen från kommunens e-postsystem. De har skickats från min egen mailserver.
  • Som avsändar- och svarsadress har jag däremot angett min adress lars.hansson@lund.se. Sådana adresser får alla kommunfullmäktigeledamöter i Lund och de är till just för att vi politiker ska kunna kommunicera med medborgare, väljare m m.
  • Jag har inte använt några kommunala e-postlistor, utan hämtat mottagaradresserna från mail i min egen inkorg och utkorg.
  • Alla som avböjer fortsatta mailutskick stryks givetvis från min mailinglista.

Jag har i min inbox haft några mail som har riktat sig till ett stort antal mottagare, t ex kursinbjudningar. Dessa personer har därför fått mitt mail trots att vi inte haft någon direkt kontakt med varandra. Jag borde givetvis ha gallrat bort dessa adresser från mitt utskick. Jag har varit slarvig och det ber jag om ursäkt för.

För att inte skicka fler ovälkomna mail avstår jag dock från att be om ursäkt via mail, och hoppas att de som blivit illa berörda kan godta min ursäkt här.

Mitt syfte med utskicket har varit att sprida information om mina och Folkpartiets ståndpunkter, samt att få till en dialog kring dessa inför valrörelsen. I detta avseende har kampanjen i huvudsak varit lyckad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s