Stångby paviljongskola invigd

Balongsläpp i StångbyDet blev ett färgsprakande ballonguppsläpp när Stångby nya paviljongskola invigdes idag. Skolan är efterlängtad. Många av eleverna har tidigare bussats till Vallkärra, men nu får de en egen skola.

Skolan är en av de första byggnaderna i området som kallas ”Stångby Väster I”, och den ser uta att ligga lite ödsligt. Men det kommer snart att ändras. En stor mängd villor kommer att byggas runtomkring. Ytterligare en skolbyggnad kommer att byggas och beräknas stå klar 2012, och intill dem anläggs en park, något som tyvärr inte syns idag.

Inne i byggnaderna är det ljust, rymligt och trivsamt. Att det är en ”paviljongskola” (dvs tillfälliga byggnader) märks inte. Personalen har arbetat hårt för att få allt färdigt till skolstarten, och allting luktar optimism och framtidstro.

Det är ganska ovanligt att det är skolan som blir färdig först, långt innan bostadsbebyggelsen runtomkring. Men det är tur att det är så, för hela Stångby växer, och skolan behövs. Byggnaden inrymmer även två förskoleavdelningar, men dessa kommer att tas i drift först efter årsskiftet.

Dålig dräneringAllting har inte blivit helt rätt från början. Skolgården är dåligt dränerad, och barnen riskerar att sjunka i sandlådornas murbruksliknande sörja. Därför har de spärrats av tills vidare.

Men de elever jag träffade verkade inte bry sig om sådana bagateller. På en alldeles ny skolgård finns det mycket att utforska.

Dräneringen ska fixas, träd och buskar kommer under hösten, och med den nya parken kommer skolan att bli helhärlig.

Se även artiklar i Sydsvenska Dagbladet och Skånska Dagbladet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s