Lovisaskolan 50 år

För exakt 50 år sedan, på dagen, invigdes Lovisaskolan i Lund. Då var ”Drottningstaden” Lunds yttersta bostadsområde, och den nya skolan fick namn efter Sveriges dåvarande drottning Lovisa.

Jubiléum LovisaskolanIdag firades 50-årsjubiléet på Lovisaskolan med sång, tårta och ballonguppsläpp. Jag var där!

Jag blev visad runt av två stolta elever från femman. Jag hade med mig en blomma, och många elever frågade vem som skulle få blomman. En elev – Noah – tyckte kaxigt att han själv skulle få blomman.

När det blev dags för att överlämna presenten lät jag eleverna själva bestämma om jag skulle ge blomman till lärarna eller eleverna. De flesta ropade ”Eleverna!” och så fick det bli. Jag kallade fram Noah, som stolt tog emot blomman. Han gav mig en ”high five” efter att han lovat att ställa den där både elever och lärare kan se den. Jag tror att den hamnade i matsalen.

Skolan har drygt 200 elever i nio klasser. I Lund har vi medvetet satsat på små satellitskolor i de yngre årskurserna, och det är en vinnande strategi. Det ger en stor trygghet när skolan är liten. Alla på skolan känner varandra och alla elever är rädda om sin skola. Jag hoppas att våra nybyggda skolor kan få samma härliga atmosfär.

Vinden var stark idag, och de uppsläppta ballongerna kan ha hamnat precis var som helst. Varje ballong har ett meddelande, och om du hittar ett sådant hoppas jag att du skickar ett vykort till skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s