Varför bara i valrörelsen?

Flera gånger den senaste veckan har jag fått frågan: – Varför ser vi dig bara när det är valrörelse?

Svaret är enkelt. Det är bara att titta i min mailbox. Inför valrörelsen blir jag inbjuden till både det ena och det andra. Jag har av ett folkdanslag blivit ombedd att delta i en hambouppvisning. En invandrarförening vill röka vattenpipa med mig och prata integration. Och bilismlobbyn vill att jag ska delta i ett folkrace.

Jag tackar nej till det mesta.

Jag lär mig gärna dansa hambo. Och att röka vattenpipa med arabiska vänner är något jag gärna gör, även när det inte är valrörelse. Men jag ogillar verkligen allt fjäskande som är ett  oblygt mellanting mellan mutor och utpressning. Sådant ställer jag inte upp på!

Jag kommer ändå, så långt min kalender räcker, att delta i sådant som på ett anständigt sätt kan ge en bättre dialog mellan politiker och medborgare. Men jag vill inte att politiker ska vara något man bara gullar med några veckor vart fjärde år. Kommunikationen mellan politiker och medborgare måste fungera kontinuerligt, valår eller ej.

Ja, jag kommer att synas extra mycket eftersom det är valrörelse. Men mitt erbjudande om dialog kommer att finnas i fyra år till (minst).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s