Polisanmäl hetsen mot muslimer!

Under lördagen fick jag – i egenskap av politiker – det mest vidriga mail jag någonsin fått.

Mailet har en bifogad PDF-bok ”Hotet inifrån” som på 124 sidor innehåller en extrem hets både mot islam, muslimer i allmänhet och islamister. Som författare till boken anges ”Anders Ohlsson” – förmodligen ett påhittat namn. Jag har idag gjort en polisanmälan angående hets mot folkgrupp avseende såväl boken som den blogg som mailet hänvisar till (demokratbloggen.wordpress.com).

Om inte detta mail och denna blogg faller under brottsrubriceringen ”hets mot folkgrupp” så har jag mycket svårt att se att någonting skulle kunna göra det.

Boken verkar spridas vilt på internet nu. Om du själv har fått boken – eller en uppmaning att ladda ner den – hoppas jag att du också polisanmäler (ring 114 14). Du behöver inte skicka in en egen kopia av det stora dokumentet, utan kan hänvisa till min polisanmälan med diarienummer 1200-K184999-11.

Uppdatering 8/2:

Skånska Dagbladet kommenterar min polisanmälan och Demokratbloggen

8 tankar om “Polisanmäl hetsen mot muslimer!

 1. Muslimer är ingen folkgrupp! Över en miljard människor utspridda över jorden är inte en folkgrupp! Möjligtvis är det problematiskt utifrån religionsfriheten, men hets mot folkgrupp kan man inte påstå att det är! Hets mot folkgrupp handlar om etniskt ursprung. Inte religion.

  • Enligt svensk lag är kriterierna för brottet hets mot folkgrupp att ”uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning”.

 2. Pingback: Den här tönten vill polisanmäla Demokratbloggen « Demokratbloggen

 3. Du citerar Churchill i en post längre ner, men du är tydligen inte beredd att försvara yttrandefriheten. Jag tycker att du ska lämna Churchill i fred.
  Det allt unknare moraliserandet som sprids i landet har tagit sig obehagliga uttryck i våra moral – diskriminerings- och sexuallagar.
  Hur kan man som liberal ställa upp på detta?
  Vi hade redan lagar som täckte in allt det som dessa morallagar tillsynes ska beivra.
  Det har sen urminnes tider varit förbjudet att uppmana till våld, misshandla och förtala, men i Sverige tycks vi nu älska åtbörder. Att inför varandra visa hur goda vi är. Driva kampanjer på FB och ”sjunga med änglarna”. (Tack Hans Bergström, det lär bli ett bevingat uttryck.)
  Det ska bli intressant och se om det som står i boken verkligen omfattas av dessa lagparagrafer. Jag har inte läst boken, bara ögnat igenom den, men mitt intryck är att den skildrar islamismens härjningar – något som utgör ett reellt hot.

  • Självklart ska man fördöma de övergrepp mot mänskliga rättigheter som sker, och i det avseendet ska inte islamisternas övergrepp ungå kritik. Det jag reagerar på är att boken och bloggen gör betydligt mer än så. Man fördömer där på ett synnerligen hatiskt sätt alla muslimer. Detta synnerligen fula retoriska grepp kallas ”guilt by association”, och har skrämmande likheter med den förföljelse av judar som skedde i Europa under 30- och 40-talet.

   Genom att hänvisa till övergrepp kan man piska upp ett hat mot en hel folkgrupp. Det är ovärdigt ett demokratiskt och rättssäkert samhälle och får inte ske.

 4. Pingback: Han MÅSTE tamefan vara bög « Demokratbloggen

 5. En vecka efter att jag publicerade detta blogginlägg har jag fått ca 250 kommentarer på inlägget. Detta är fler kommentarer än jag fått på alla mina övriga inlägg tillsammans.

  Av dessa inlägg har två varit sådana att jag har kunnat godkänna dem (se min bloggpolicy). Övriga 248 har varit hätska angrepp antingen mot mig som person eller mot muslimer. Självklart publicerar jag inte sådana kommentarer.

  Jag förfasas både över mängden mail och mängden hat. Det känns nästan som om det finns en inneboende frustration i sammhället (och det finns det säkert i viss omfattning i alla samhällen), men att denna frustration får sitt utlopp i ett hat mot en enda folkgrupp. Likheten med det tidiga 40-talets judehat är skrämmande tydlig.

  Vi måste agera på två fronter:
  1) Vi måste fördöma hetsen och hatet.
  2) Vi måste komma åt orsakerna till frustrationen. Så länge som frustration fortsätter att uppstå så kommer den att riktas (eller missriktas) åt något håll.

 6. Läste precis ditt blogginlägg och känner att det demokratiska samhället verkligen behöver fler som arbetar mot okunskap och desinformation.

  Tyvärr verkar människor gärna vilja se enkla/snabba lösningarna på komplicerade problem och/eller rädsla för det okända.

  Tack för att du kämpar Lars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s