Ny lösning för mögeldrabbade Munspelets skola

Hela grundskoledelen (klass F-4) på Munspelets skola på Östra Torn i Lund kommer att flytta till en nybyggd paviljongskola i närheten av nuvarande Munspelet.

Det är inte bra att vistas i lokaler med mögelproblem. Vi måste därför lämna lokalerna så snart vi kan. Samtidigt är det viktigt att få till en lösning som personal, föräldrar och elever känner sig nöjda med.

Under tiden fram tills den nya skolan står på plats kommer grundskoleeleverna att vistas på den närliggande Östratornsskolan. Det kommer visserligen att bli trångt där, men det rör sig om en kortare tid (sex veckor), och när sommaren närmar sig kan man kanske bedriva en del undervisning utomhus. I detta akuta läge måste alla hjälpas åt för att göra det bästa av den uppkomna situationen.

Förvaltningens ursprungliga förslag till evakuering hushållade bra med kommunens resurser, men har stött på massivt motstånd bland både föräldrar och personal, bl a eftersom bussning till andra skolor innebär olägenheter för familjerna. I den nu föreslagna lösningen sker ingen bussning.

Vi kommer om det behövs att utnyttja de möjligheter som lagstiftningen ger för att få en snabb beslutsprocess i extraordinära situationer, t ex genom att vissa beslut tas med ordförandernas tidsnödsdelegation. Om inget oförutsett inträffar ska en ny skola kunna stå på plats när höstterminen börjar.

Paviljongskolan är endast en tillfällig lösning. Samtidigt påbörjas därför en planering för en ny permanent skola, som både tillgodoser nuvarande behov och de behov som uppstår på sikt inom området.

Gasen i botten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s