Mail om PRAO

Idag fick jag följande mail från en elev i Lund:

Hej!

Jag heter Filip och går i klass 7  C på Östra Tornskolan.  Jag läste i Sydsvenskan att du tänkte ta upp diskussionen om PRAO på Skolnämndens möte den 18:e juni.  Jag och några vänner har därför för ett par dagar sedan samlat in namnunderskrifter från alla i klass 6 och 7 samt en del av 8:orna och vill överlämna dessa listor till dig inför mötet. ALLA elever som vi pratat med håller helt med om att det är fruktansvärt viktigt att skolorna behåller PRAON och att vi får möjlighet att komma ut och få en inblick i arbetslivet INNAN vi gör våra gymnaiseval.
Vi tycker att det är jätteviktigt att du tar upp PRAON i skolnämnden och vi vill visa dig vårt stöd genom att ge dig listorna så att övriga medlemmar  kan se att vi menar allvar.
Tack för att du står på vår sida. Hur kan vi  hinna ge dig listorna?
  /Filip Mårtensson
Vi har under många år arbetat aktivt med elevinflytande i Lunds skolor. Jag blir därför ledsen och bekymrad när rektorerna försöker genomföra förändringar av detta slag utan att involvera eleverna. Dessutom är PRAO:n, precis som Filip poängterar, otroligt viktig.
Jag kommer att göra vad jag kan för att eleverna ska få behålla sin PRAO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s