PRAO:n blir kvar

Barn- och skolnämnd Lunds stad beslutade idag ”att eleverna tills vidare oförändrat ska erbjudas PRAO i årskurs 8 och 9”. Därmed gäller inte högstadierektorernas tidigare besked om att PRAO:n ska upphöra. En enig nämnd ställde sig bakom Folkpartiets förslag.

På ett möte tidigare under dagen förtydligade Arbetsmiljöverket sina krav på skolornas arbete med att  göra riskbedömningar av praktikplatser. Arbetsmiljöverket backade då fullständigt från de orimliga krav som man tidigare ställt.

Nämnden kommer i september åter att behandla grundskolornas SYV-verksamhet. Gymnasievalet är troligen det första livsavgörande val som våra elever gör. Därför gäller det att eleven fått så mycket kunskap att hen kan göra ett medvetet val. SYV-verksamheten måste bestå av mer än bara några timmars information om gymnasievalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s