Avskyvärt vänstervåld i Limhamn

Demonstrationer är ok, men de ska ha som syfte att manifestera en uppfattning, inte att störa eller förstöra för andra som vill sprida sina åsikter.

Jag avskyr nazism och rasism i alla dess former, men jag blir lika upprörd över bilderna från Limhamn där demonstrationen verkar ha haft som mål att hindra andra från att komma till tals. Maskerade demonstranter som kastar bengaliska eldar och brinnande marschaller, som slår på polishästar och som försöker sparka sönder polisbilar, det är ett våld som aldrig får accepteras!!!
Bilderna i Sydsvenskan talar sitt tydliga språk. Detta var inte en fredlig motdemonstration. Det var, åtminstone delvis, en i förväg planerad aktion med syfte att sätta sig över lagen och med våld driva bort nazisterna.

Svenskarnas parti är visserligen vidrigt, men lynchning är vidrigare. Jag hoppas att våldsverkarna i Limhamn kan identifieras och likt Anton Nilson dömas för sina dåd. Alla partier, även de vidriga, ska kunna yttra sina åsikter. Om denna typ av våld på minsta sätt accepteras eller tolereras mot ytterlighetspartier är risken stor att metoderna blir okej mellan alla politiska motståndare. En sådan utveckling skulle vara förödande för Sverige.

Eva Dahlgren förespråkar en betydligt trevligare metod: ”Låt nazister o rasisters snedvridna tankar o ord dö i den friska luften på folktomma fält.”.

Och man blir påkörd när man försöker ställa sig i vägen för ett fordon i rörelse. Det borde till och med en vänsteraktivist begripa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s