Om mig…

Min historia inom kommunpolitiken

Jag har mellan 2002 och 2017 engagerat mig inom skolpolitiken i Lund, och suttit i Kommunfullmäktige för Liberalerna. 2007-2014 var jag också ordförande för Barn- och skolnämnd Lunds stad, med ansvar för grundskola och förskola inom Lunds tätort och de norra byarna. 2015-2017 har jag varit 2:e vice ordförande i samma nämnd.

Nu har jag lämnat partipolitiken, för att i stället verka som en fri och obunden debattör. Jag har fortfarande ett grundläggande socialliberalt patos, vilket säkert märks i det jag skriver.

Skolpolitiken är det som ligger mig varmast om hjärtat. Jag har lärt mig mycket under min tid som skolpolitiker i Lund, och jag hoppas att även framöver kunna bidra  med förlag på konstruktiva lösningar kring skolans och förskolans utmaningar.

I det ”civila”

Jag har ett vanligt jobb också. Till vardags arbetar jag i  ett IT-företag med ett 10-tal anställda. Där gör jag bokföringsprogram för mindre företag. Småföretagandets villkor kommer jag alltså i kontakt med dagligen.

Det blir ofta ett extra arbetspass efter att barnen lagt sig. Många undrar hur jag får tiden att gå ihop, men jag har en helsikes energi.

Övrigt på fritiden

Jag har alldeles för många hobbies som jag sällan får tid till. Jag är intresserad av det mesta, och engagerar mig gärna helhjärtat. Förutom politik gillar jag hobbysnickeri, matlagning, elektronik, trädgårdsskötsel och insektsfotografering. Lödkolv, svarv och sekatör är favoritverktyg.

Jag gillar också musik, och väljer musikstil efter vilket humör jag är på. Ibland blir det klassiskt, ibland pop⁄rock. Jag kan visserligen inte ta en ren ton, men jag går sällan bet på Melodikrysset.

_DSC1794 BJag gillar att vara ute i naturen. Fiskar ibland, men får aldrig napp. Fotograferar gärna det jag hittar, från trollsländor till igelkottar.

Jag motionerar oregelbundet (=något för lite), så magrutorna syns inte speciellt tydligt.

Jag är gift med Eva-Lena och stolt pappa till fem ungdomar som ibland uppskattar min kreativa matlagning.